субота, 1. новембар 2014.

Ćao svima!

Ćaos,

Ja sam Katarina (zovite me Kat), imam 17 godina i pre nekog vremena sam počela jedno putovanje.
Odlučila sam da promenim sebe. Pre tri-četiri godine sam želela da pišem blog, ali nisam imala o čemu. Tada sam se jako dopadala sebi. Bila sam sasvim fino građena, uvek sam se sređivala, uspeh u školi mi je bio izvanredan, imala sam mnogo hobija i u svima sam uspevala i misli su mi bile ružičaste. Sada su te misli sive, imam jako malo hobija i više ni ne znam da li sam dobra u njima, u školi nije baš najbolje - u Gimnaziji sam i jako mi je teško da postignem vrlo dobar i odličan uspeh, a moj izgled kao da je odjednom nestao. Ugojila sam se mnogo za tri godine, izgubila želju za sređivanjem i jednostavno se sebi više ne sviđam.
Ali to sam odlučila da promenim.
Pre dvadesetak dana počela sam UN dijetu i smršala 4 kile, u međuvremenu sam pomalo kršila dijetu, a pomalo vežbala, radila fitness, trčala... Odlučila sam da napravim blog, jer sam konačno našla nešto o čemu bih mogla da pišem - o menjanju sebe, o menjanju svoje spoljašnjosti, a samim tim i unutrašnjosti, o motivaciji, izdržljivosti i istrajnosti. Krenuću na jedno putovanje i deliti ga sa svima onima koji žele da ga prate i tako mi ga ulepšaju. Sigurna sam da ću naučiti mnogo toga na ovom putovanju, a nadam se da ćete i vi.
Ako želite da me kontaktirate, ovo je moj email: katsjourney01@gmail.com



Hi,

I'm Katarina (you can call me Kat), I'm 17 and some time ago I started a journey.
I've decided to change myself. Three or four years ago I wanted to write a blog, but I didn't know what I should write about. At that time I really liked myself. My body was quite nice, I've always worn modern clothes and make-up, I had all the best grades in school, I had a lot of hobbies and I was actually good at them. My thoughts were all pink. Now those thoughts are grey, I only have a few hobbies and I'm not even sure I'm particularly good at them, I'm currently in high school, and most of my grades are bad plus my physique is gone. I became really fat in the last three years, stopped wearing modern clothes and make-up and frankly, I don't like myself at all.
But I've decided to change that.
For twenty days now, I have been on the UN Diet and I've lost four kg. Sometimes I cheat, by eating something I shouldn't,  but I've been working out too. I've decided to write this blog, because I finally found something worth writing about - I want to write about changing myself, mostly my body, but also my mind, motivation and persistence. I want to start this journey and share it with all the people who want to follow it and make it an easier and more fun experience. I'm sure I'm going to learn a lot on this journey and I hope you will as well.
If you want to contact me, here is my email: katsjourney01@gmail.com
P.S. Sorry about my English. :)





28 коментара:

  1. Srećno sa blogom. :-)
    Počela sam i ja da držim un dijetu,ali sam je već drugog dana prekrsila sa čokoladom . I baš mi je bilo krivo. Jel možeš da mi kažeš koliko si ti krsila?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno! :)
      Nemoj da se osećaš loše zbog toga, bitno je da se ne predaješ i da uvek težiš da budeš istrajnija.
      A o mom kršenju ću pisati već u sledećem postu, sutra!
      Poz! :)

      Избриши
  2. konacno malo drugaciji blog....iskreno ti zelim pa ronadjes sebe i da uspes u ovome sto sad radis...samo budi uporna...ja cu te sigurno pratiti svaki dan <3

    ОдговориИзбриши
  3. Imas 17 godina normalno da se menjas,na zalost sve nas jako drmaju hormoni u pubertetu pa oduda i to sivilo koje pominjes,neki imaju problema sa licem,neki kilazom,a vecina sa identitetom. Meni je pubertet bio najgori period zivota i mnogo sam se bolje osecala na fakultetu kada sam pronasla sebe.Super je sto si krenula sa fizickom aktivnoscu jer je jako bitno imati hobi,da ne pominjem koliko nam je svima ,bez obzira na uzrast fizicka aktivnost bitna. Nisam trenirala godinama zbog studija,imala sam izgovor da nemam vremena i bilo mi je tesko da se ponovo pokrenem. Treniram od februara redovno i mnogo se bolje osecam i mentalno i fizicki. Samo ne dozvoli da te sitni padovi i neka mala krsenja sputaju u ciljevima. Kad prekrsis dijetu,preskocis trening,kazes sebi desilo se sta sad i od sutra opet nastavis sa ostvarenjem svojih ciljeva. Videces,sto vise vremena prolazi ,to ce ti biti i lakse i lepse. Puno srece sa blogom ti zelim!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slažem se sa svime što si rekla i jasno mi je da sam mlada i da je normalno što se menjam, ali meni se te promene ne sviđaju i zato sam počela da radim na sebi i da to delim sa ostalima. Neću odustati i hvala puno na savetima, stvarno mi znače!

      Избриши
  4. Super je post!!! Samo napred i srecno :)
    http://lamiastoria018.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  5. Ja ne mogu poverovati da je ovaj tekst napisala devojka od 17 godina, svaka ti cast! :) Svaka cast za -4 kg, samo napred! :) A ja bih ti predlozila da pijes Sassy vodu, imas recept na netu, voda sama po sebi pomaze dosta, ali sa svim tim sastojcima koje sadrzi Sassy voda, salce se prosto topi! :)

    http://natasafashionlover.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  6. Pošto si probala tu dijetu, a i ja imam problem sa viškom, jer sam nabacila kilažu nenormalno brzo. Treniranje odbojke 3 godine i onda odjednom sam prestala je bio užas.
    Tako da bi bilo super da napises neki post o toj dijeti i o tvom iskustvu.:)

    Ovo je moj blog:
    http://maricorner.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  7. Želim ti puno uspeha : )

    http://lamodestieaveclestyle.blogspot

    ОдговориИзбриши
  8. Jako lep post, ali menjanje sebe ne mora da ti bude inspiracija za bilo sta u zivotu, jednostavno svi imamo svoje nedostatke ali moramo da naucimo da volimo sebe takvi kakvi jesmo. U svaki slucaj vlo je lepo sto volis da preuzmes nesto u onome sto ti smeta kod sebe. Konkretno za un dijetu jako je dobra nema kod svakog isti rezultat ali s vremenom se poznaje.
    Zelim ti puno uspeh i u blogovanju i u sve ostalo :*

    http://corleonka.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  9. svaka cast na tekstu. zelim ti srecu sa dijetom i da se opet osecas super i vratis samopouzdanje. praticu te. pozz
    http://dacakockica.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  10. Neverovatan blog! Divno mi je kada vidim da tako mlade devojke pocinju da se bave vezbanjem i zdravim zivotom. Ne dozvoli da te ista zaustavi. Puno srece sa svim sto radis u buducnosti! -Some random 60 year old person

    ОдговориИзбриши
  11. Dobro došla :) Odlican , inspirativan tekst :) Srecno ;)

    ОдговориИзбриши
  12. Samo naprijed i srecno, imas podrsku...
    P:S. prati me http://alexandraintheeyes.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши