недеља, 2. новембар 2014.

UN Diet

Ćaos,

pre svega izvinjavam se na dužini posta, tek nakon što sam ga napisala vidim koliko je dugačak :(

Danas ću da vas upoznam malo sa dijetom koju držim. UN dijeta traje 3 meseca, posle nje bi trebalo da dodje do promene metabolizma i sastoji se od 4 dana koji se vrte u krug: proteinski, skrobni, ugljenohidratni i voćni dan. Caka je u raspoređivanju vrsta hranljivih materija.
Za doručak je svaki dan voće. Po pravilu bi trebalo da se jedu dve iste voćke, ali ja uvek stavim razne vrste voća, jer volim da mi tanjir bude što šareniji, a i na kraju krajeva, bitno je da se jede voće, koje god.


Za proteinski dan većinom jedem meso pečeno u rerni, a ponekad i ribu. Nemam slike, ali ću ih ubaciti čim mi bude bio proteinski dan, a to je sutra. Ovaj dan mi nikada nije teško da izdržim, jer uz ručak ide i supica, bez testenine, naravno, tako da je ceo ručak obiman i zasiti me.

Skrobnim danima ili skuvam krompir, pa napravim krompir pire, ali bez mleka, ili pečem u rerni pirinač sa nekim povrćem, npr. iseckanom šargarepom ili paprikama. Pirinač me više zasiti od krompira, tako da uglavnom jedem pirinač, ali kada se desi da ga nema u kući i moram da jedem krompir pire, tada mi je malo teže da izdržim ovaj dan.

Ugljenohidratni je moj omiljeni dan! Tada za ručak jedem pizzu, ali bez salame, kačkavalja, itd. Volim da stavim kečap, pečurke, masline i par feferona samo da poboljšaju miris i ukus. Takođe, ovim danima je za večeru kolač, što se razlikuje od ostalih dana. Ostalim danima, ono što jedete za ručak, jedete i za večeru, ali pola mere. Nikad mi nije teško da izdržim ovaj dan.


I poslednji, voćni dan, ume da mi bude jako težak, ako pored sebe nemam voće koje volim. Voćnim danima se jede ceo dan samo voće u neograničenim količinama. Npr, ako u kući imam samo one zelene, kisele jabuke, mala je verovatnoća da će mi dan proći lako. Ali ako imam npr. mandarine tj. voće koje volim, ovaj dan ću izdržati bez problema.


Ova dijeta je definitivno najbolja dijeta koju sam ikada probala. Počinjala sam neke dijete par puta i bile su mi jako teške i nikada nisam mršavila. A sa ovom dijetom sam već smršala 4 kg, a uopšte mi nije teško da je izdržim.
Sa druge strane, rekla sam vam da sam kršila dijetu. Ja dijetu nikada nisam prekršila, jer sam npr. bila mnogo gladna. Daću vam primer da vidite kako ja kršim dijetu. Evo, npr. sinoć sam provela veče sa dečkom. Pre toga sam večerala i uopšte nisam bila gladna. Ali, njegova majka je spremila puding i on ga je tako lepo ''dekorisao'', da se meni odjednom javila želja da ga probam. Puding sam slikala, jer želim sve da delim sa vama.


Jutros sam razmišljala kada sam još kršila dijetu i shvatih da su to uvek bile situacije kada neko drugi nešto jede, odmah i ja uzmem zalogaj ili kupim isto. Znači, ja nisam stvarno gladna, već je to na nervnoj bazi. Pokušaću da od sada zamolim dečka ili sestru ili bilo koga da ne jedu baš predamnom, a nadam se da će mi vremenom karakter postati jači i da onda ni tu neće biti problema.

Ali najvažnije od svega, ja sam uprkos ovom kršenju uvek nastavljala sa ovom ishranom i nijednom nisam pomislila da odustanem od dijete. I sinoć sam jela puding, pa sam od jutros krenula sa voćnim danom i zadala sebi da sledeća 4 dana ne prekršim. I ipak, smršala sam 4 kg i neću se predati, nadam se da ću postići svoje ciljeve, jer se ovih -4kg uopšte ne primeti na mom telu, ali polako.


Hi,

Today I want to tell you a little bit about my diet. The UN diet lasts for three months,during this period, your metabolism will  change and there are 4 days you have to do over and over again. So, there are protein days, starch days, carbohydrate days and fruit days.
Everyday you should eat fruit for breakfast.
1. day - You eat meat or fish. And a soup also. This day is very easy for me, because I personally adore meat, and with soup lunch really fills me up, so I don't stay hungry.
2. day - You eat potatoes or rice with some vegetables.For me, the rice part is very easy, but potatoes don't fill me up that much, so I stay a little hungry and that's why this day is  a bit difficult for me.
3. day - This one is definitely my favorite! you eat pizza, but only with ketchup, mushrooms and some chili peppers. For dinner you can also enjoy some cake or cookies. And this is different from other days, because on other days I have half  the portion of lunch for dinner, and now I can eat something sweet.
4. day - The entire day you only eat fruit. Sometimes it can be difficult because I don't like all fruits. But when I have the ones I like, it's really not that big of a problem.
In my opinion, this is the best diet ever! It's not difficult and I've lost 4 kg. And I'd probably have lost more if I hadn't cheated. :) And I don't even cheat because I'm hungry.
For example, last night, I was at my boyfriends. And his mother made us some pudding. I just couldn't resist eating it. I put a picture up here, because I want to share everything with you. So, I actually cheat only when someone's eating something in front of me. But I've decided to ask them not to eat in front of me or just to leave, but as time goes, I will be stronger and, hopefully, that won't bother me.
But, the most important thing is that I never give up! Yes, I  may have cheated last night but today I'm eating only fruits and I have new goals and I'm going to do this!
P.S. Sorry about my English :)

30 коментара:

  1. Super ti je post. Samo napred. Sviđa mi se sto je drugaciji. <3

    ОдговориИзбриши
  2. super je post...svaka ti cast, pocetnik si, a tako si lepo napisala post i sve lepo objasnila...samo napred <3333
    p.s. ako vec nisi, ostavi link kod Zorane na blogu....verujem da ce pomoci <3

    ОдговориИзбриши
  3. Super post! I nije predugacak. imam ja jedan mnogo duzi :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala.
      Uh, dobro je, baš sam pomislila da sam preterala. I pogledaću i ja tvoj blog :)

      Избриши
  4. I tried this diet, and lost a lot of weight quickly, but then gaind back even more :/
    xx
    SASHA

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Yeah, I hear that a lot these days :(
      But everyone should continue to eat healthy food after a diet, too. I don't know what's going to happen after this diet, but I'll do my best not to gain back kilograms and I will let you all know, of course :)

      Избриши
  5. Super post! :)
    http://natasafashionlover.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  6. I'm so much the same. Whenever someone starts to eats chocolate or chips in front of me, I'm like "OMG, I need that too"

    www.thefashionfraction.com

    ОдговориИзбриши
  7. Hvala Kat, ja definitivno krecem sa ovom dijetom i treniranjem u skorije vreme. :))


    http://maricorner.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  8. Stvarno mi se svidja sve u vezi ovog posta i hvala na prvom komentaru na mom blogu !
    Posetite blog : vrgov.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  9. hoce li biti posta danas?:) <3

    ОдговориИзбриши
  10. Jedna moja drugarica je sa ovom dijetom za 3 meseca skinula preko 25kg!
    Ja nesto ne mogu ovu dijetu nikako. Na nekoj sam sada koja se zove 8hours diet. Nadam se da cu biti bar upola uspesna kao ti :)

    http://kapege23.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, ova dijeta je baš tome i namenjena, skidanju većeg broja kilograma. A uvek treba da izabereš onu dijetu, za koju misliš da će ti najviše odgovarati. I nemoj da misliš da sam ja mnogo uspešna, 4 kilograma uopšte nije mnogo, mogla sam verovatno i više za ovo vreme da smršam, ali sam baš često varala. A ovaj blog sam pokrenula da bih, između ostalog, još više motivisala sebe. :)

      Избриши
  11. Extraaa, probacu.. Valjda ce me drzati, posto sam slabo disciplinovana.. :)))***

    ОдговориИзбриши
  12. Super sii

    http://alexandraworld15.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши